Publicat pe Lasă un comentariu

Rață cu măsline

Nu spunem că suntem de modă veche, – asta în niciun caz -, dar ne plac tradițiile românești și lucrurile dovedite în timp ca fiind temeinice și ca la carte. Iată de ce, ne-am aplecat și am studiat rețeta Sandei Marin pentru o rață de măsline. Se prepară repede și ușor iar rezultatul e extraordinar!

Iată ce trebuie să știți:

Dificultate: super ușor
Timp preparare: 55 min.

 Ingrediente:
o rață Fermanița 

 o lingură de untură sau ulei

 4 cepe roșii Fermanița

 o linguriță de făină

o lingură bulion de roșii

 200g măsline

 sare și piper


Într-o cratiță mai mare și puțin mai adâncă, se prăjesc bucățile de rață Fermanița cu o jumătate de lingură de untură sau ulei. Dacă rața este grasă se pune fără untură sau ulei în cratiță, deoarece lasă singură grăsime.

Se adaugă câte puțină apă și se lasă să fiarbă înăbușit.

Se taie ceapa felii subțiri și se rumenește cu o jumătate de lingură de untură sau ulei.

Se adaugă făina și se stinge cu puțină apă. Se toarnă sosul în cratița cu carne.

Se potrivește de sare și se lasă să fiarbă înăbușit, la foc potrivit.

Se adaugă o lingură de bulion de roșii și când rața este aproape fiartă se pun măslinele fierte în apă separat, timp de 10 minute. Se lasă să mai dea câteva clocote.

Dacă vreți să o serviți rece, folosiți doar ulei, fără untură. Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *