Publicat pe Lasă un comentariu

Pui Fermanița la cuptor cu legume

Am lăsat mai la sfârșit, în primele noastre rețete pe care vi le prezentăm, o rețetă cu puiul nostru Fermanița la cuptor cu legume. Se prepară foarte ușor și rapid, iar pentru garnitură, pe lângă cartofii clasici foarte buni, am ales și câteva legume proaspete. Dacă vreți, puteți umple puiul cu ierburi proaspete aromatice pentru mai multă aromă și nu uitați că temperatura ridicată a cuptorului face ca pielea puiului să fie crocantă iar carnea suculentă.

Dificultate: foarte ușor
Timp preparare: 70 min.

Ingrediente:

Un pui Fermanița gras și sănătos, crescut bine, în timp și cu cu cereale naturale

Un kilogram cartofi albi Fermanița

2-3 cepe roșii Fermanița frumoase si bune

O legătură de cimbru

O legătură de pătrunjel

2 morcovi potriviți

2-3 lămâi

O lingură ulei de măsline

Un pahar de vin alb sec

Sare și piper


Preîncălziți cuptorul la 200 – 220 de grade. Spălați puiul și ștergeți-l cu șervete absorbante din hârtie. Condimentați puiul cu sare și piper și introduceți cimbrul și pătrunjelul în cavitatea puiului.

Într-un bol mai mare pregătiți legumele: cartofii în coajă spălați bine, cepele roșii tăiate în jumătate, morcovii tăiați fâșiuțe și lămâile tăiate în jumătate. Condimentați legumele cu sare, piper și ulei de măsline. Dacă vreți ca legumele să iasă mai moi, le puteți pune odată cu puiul. Dacă le vreți puțin mai crocante, le puteți pune la 30 de minute după ce ați pus puiul în cuptor.

Puneți vinul alb în tava puiului și legumele împrejurul puiului. Lăsați puiul la cuptor până când se rumenește iar atunci când este înțepat între piept și pulpițe, grăsimea care iese este transparentă și clară.

Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *