Publicat pe Lasă un comentariu

Bibilică Fermanița cu smochine rozmarin

Pentru că o bibilică are dimensiunile unei găini nu vă va fi foarte greu să o manevrați prin bucătărie. Bibilicile Fermanița au o carne albă cu gust fin, textură fragedă și suculentă, similară celei de vânat, precum fazanul. Să nu lăsați denumirea din titlu să vă sperie însă, această rețetă se prepară ușor și rapid.

Propunerea noastră de garnitură este de linte fiartă înăbușit, dar merge foarte bine și cu clasicii cartofiori la cuptor.

Dificultate: ușor-iș
Timp preparare: 60 min.

Ingrediente:
Una bucată bibilică Fermanița (suficientă pentru 2-3 persoane)

O legătură de rozmarin proaspăt sau uscat

O lingură de ulei de măsline extra virgin

Câțiva căței de usturoi

3-4 smochine proaspete

Câteva feliuțe de bacon

Sare și piper proaspăt măcinat


Tăiați bibilica folosind tehnica spatchcok (am inclus un link către un link pe youtube care vă arată în 2 minute cum se face). În acest fel carnea se face și mai repede, cu 10-15 minute și mai temeinic, fără se se usuce.

Ungeți bibilica cu ulei de măsline și usturoiul pisat. Adăugați condimentele, sarea, piperul și frunzulițele de rozmarin. Puneți totul pe o tavă de cuptor, împreună cu smochinele, în mijlocul cărora puneți puțin bacon feliat.

Preîncălziți cuptorul la 200°C și lăsați bibilica cam 40-50 de minute. La fiecare 10-15 minute, puteți unge bibilica în tavă cu zeama care se lasă la baza sa.

După ce s-a rumenit bine, lăsați bibilica să se odihnească, iar toate aromele să se infuzeze în cărniță, înainte de a o servi.


Garnitură: Linte înăbușită

Ingrediente:

 200g de linte

50g țelină

O ceapă roșie Fermanița

2 morcovi potriviți tăiați mic

2 căței de usturoi pisați mic

Frunze de dafin

100ml vin alb

Sare și piper proaspăt măcinat

O legătură de pătrunjel


Frigeți în ulei de măsline ceapa, țelina, morcovii și usturoiul.

Adăugați lintea, împreună cu vinul, frunzele de dafin, împreună cu suficientă apă cât să acopere lintea complet. Condimentați cu sare și puțin piper.

Fierbeți la foc mediu spre iuțel, până când legumele încep să se înmoaie.

Serviți cu puțin pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *